Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι η αιτία που σταμάτησαν προσωρινά οι έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Καλολίμνου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιστιοφόρου σκάφους, που βυθίστηκε χθες τα ξημερώματα στο σημείο, μεταφέροντας άγνωστο, μέχρι στιγμής, αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Ads

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ και δεν μπορεί να προσεγγίσει σκάφος του Λιμενικού, αλλά ούτε να επιχειρήσουν δύτες της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, προκειμένου να αποπειραθούν να ερευνήσουν το ναυαγισμένο σκάφος.

Πληροφορίες ανέφεραν χθες, ότι το ιστιοφόρο βρίσκεται σε αρκετά μέτρα βάθος.

Οι νεκροί από το ναυάγιο ανέρχονται σε 35, καθώς το απόγευμα ανασύρθηκε η σορός ακόμη μίας γυναίκας. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα (22 άνδρες και 4 γυναίκες) και έχουν περισυλλεγεί 35 σοροί (17 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά). Οι διασωθέντες αλλά και οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν μεταφερθεί στην Κάλυμνο.

Ads

Νέες αφίξεις στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε 2.233 άτομα από τη Μυτιλήνη, ενώ το «Blue Star 1» 1.127 από Χίο και Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται εντός της ημέρας και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» το οποίο μεταφέρει από την Κω 708 μετανάστες και πρόσφυγες.