«Η δήλωση Σταμάτη ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη «να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις».

Ads

Σταμάτης: Πιστεύω περισσότερο τον Ερντογάν από τον Τσίπρα

Κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Σκάι στον Γ. Αυτιά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης μεταξύ άλλων, δήλωσε σε σχετική ερώτηση της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν, από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις

«Η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα ο Δ. Σταμάτης έφτασε να πει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «είναι προφανές ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η συγκεκριμένη δήλωση όμως δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις».