Τραγωδία στη Σταμάτα όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς ένας 45χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέπνευσε καπνό και έγιναν προσπάθειες ανάταξης από τους διασώστες κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

Ωστόσο, ο άνδρας δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (30/6), με το πύρινο μέτωπο να ξεπερνά το 1,5 χιλιόμετρο.

Ads

Η φωτιά στη Σταμάτα επεκτείνεται προς το γήπεδο της περιοχής, είναι κοντά σε σπίτια και καίει δασική έκταση ενώ ο αέρας φυσάει προς την πλευρά του Διονύσου.

Επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Παράλληλα, έκκληση μέσω του ΕΡΤNews έκανε η Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, να σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα, διότι η φωτιά πλησιάζει σε σπίτια.

Το 112 ήχησε για εντολή εκκένωσης από Αμυγδαλέζα, Γαλή και Ροδόπολη.

 

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος
Πλατεία Σταμάτας
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια
Λ. Δροσιάς Σταμάτας και Λ. Ροδοπόλεως
Αγίου Ιωάννου και Γαλήνης
Διονύσου και Καΐρη
Διονύσου και Θησέως
Διονύσου και Ρόδων
Διονύσου στον Άγιο Πέτρο προς Πεντέλη
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα
Χελμού και Μαραθώνος

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Από αύριο, 1η Ιουλίου, μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.

Οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.