«Εύλογες» θεωρούν οι πολίτες τις αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Μιλώντας για τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στον Σκάι, ο Χρήστος Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολίτες που επικοινωνούν μαζί του και του λένε ότι είναι «εύλογες» οι αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Ads

«Εγώ θέλω να σας πω ότι επικοινωνούν συμπατριώτες μου από τα νότια προάστια ή από το Πόρτο Χέλι – σας φέρνω χαρακτηριστικά παραδείγματα – που έχουν δει τη σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Μου επιβεβαιώνουν πού γίνονται οι συναλλαγές, σε πολύ χαμηλότερες αντικειμενικές από τις εμπορικές, και θεωρούν ότι είναι εύλογο να αυξηθεί σε αυτούς ο ΕΝΦΙΑ. Απλά δεν θα ‘θελαν να αυξηθεί ισόποσα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών», σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Συγγνώμη, υπάρχουν άνθρωποι που σας λένε, αυξήστε μου τον ΕΝΦΙΑ;», διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας, με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά στο ίδιο μοτίβο: «Είναι άνθρωποι, οι οποίοι λένε ότι είναι σωστό αυτό που κάνετε ως άσκηση. Και μην ξεχνάμε ότι πολλοί από αυτούς έχουν σπίτια και αλλού όπου μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ».