«Το κράτος έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών» υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο.

Ads

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η ελληνική οικονομία ο πρώην υπουργός. «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δυστυχώς βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις και αυτό είναι φυσικό, γιατί επηρεάζεται και επηρεάζει την πραγματική οικονομία, η οποία κυρίως λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας και των συνεχιζόμενων κυβερνητικών παλινωδιών, έχει μπει το τελευταίο τρίμηνο σε νέα φάση επιδείνωσης», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας στο συνέδριο «Banking and Insurance Forum: The Day After».

Όπως είπε, «η οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει και ιδιώτες εγκαταλείπουν επενδυτικές πρωτοβουλίες, η ανάκαμψη της οικονομίας, που επετεύχθη το 2014, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, κινδυνεύει και το κόστος δανεισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων έχει επιβαρυνθεί». Υποστήριξε επίσης ότι μεγαλώνει η απόσταση από την επιστροφή στις αγορές, οι πηγές άντλησης πόρων «στερεύουν» και «το κράτος έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών».