Η απόλυτα συνειδητή πολιτική επιλογή της ΝΔ για ξεσπίτωμα των νοικοκυριών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δάνειά τους, προς όφελος των funds, τεκμηριώθηκε και από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης, το απόγευμα της Τετάρτης, με κατοίκους στην Εκτενεπόλ Κομοτηνής ,για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των Παλιννοστούντων Ποντίων.

Ads

Ο πρώην υπουργός  παραδέχθηκε ότι τα σπίτια των ανθρώπων που έλαβαν ομολογιακό δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα περάσουν στα funds, καθώς όπως είπε «δεν έχω στο μυαλό μου δυνατότητα περισσότερων δόσεων».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνοντας ότι παντού στον κόσμο υπάρχουν μέχρι 24 δόσεις, «ούτε καν 36», έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει άστοχο τον συλλογισμό μίας εκ των παρευρισκόμενων στη συνάντηση σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

«Εφόσον τα δάνεια μας πωλούνται πάμφθηνα στα funds, γιατί δεν μπορούν να πουληθούν σε εμάς το ίδιο φθηνά και να γίνει κούρεμα» ρώτησε η ίδια, με τον κ. Σταϊκούρα να χρησιμοποιεί ως απάντηση επιχείρημα που στη βάση του έχει ως δεδομένο ότι οι άνθρωποι προσπαθούν a priori να κλέψουν.

Ads

«Είναι εύλογος αλλά άστοχος ο προβληματισμός σας» δήλωσε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε  ότι «αν γίνει αυτό, τότε θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν».

Απάντηση η οποία καταφανώς προσπέρασε το γεγονός, ότι τα δάνεια δεν «κοκκινίζουν» από επιλογή, αλλά από το γεγονός ότι ο κόσμος δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να τα βγάλει πέρα.