Αποσύρει τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για παιδιά, «Κιβωτός του Κόσμου» το υπουργείο Οικονομικών, όμως ανακοίνωσε το Σάββατο το πρωί ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, στον απόηχο των καταγγελιών περί κακοποίησης.

Ads

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε αρχικά στις σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που αφορούν στη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου».

Όπως είπε «οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι».

Ads

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δεν πρόκειται για τακτική ενίσχυση αλλά για εφάπαξ ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, όπου συγκεντρώθηκαν δωρεές.

Έτσι, όπως ανακοίνωση ο υπουργός, αν και έχει χορηγηθεί η ενίσχυση κινούνται, πλέον, διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης.