Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ και βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ads

Σε πολυσέλιδη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για φορολογική αφαίμαξη και εισοδηματική συρρίκνωση σε συνδυασμό με τα πρόσφατα μέτρα.

«Η όποια μείωση προκύπτει από τις νέες φορολογικές κλίμακες για κατηγορίες εισοδημάτων δεν αντισταθμίζει τη φορολογική «αφαίμαξη» και εισοδηματική «συρρίκνωση», που προκύπτει από τα επώδυνα «πακέτα» μέτρων της Κυβέρνησης» επισημαίνει ο Χρ. Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για παράλογη και κοινωνικά άδικη την φορολόγηση των αποζημιώσεων ειδικά όταν οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε αύξηση των ποσοστών της ανεργίας.

Σε ότι αφορά την αύξηση των συντελεστών, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ότι πλήττουν την πραγματική οικονομία. «Η αύξηση των συντελεστών για εισοδήματα πάνω από 32.000 ευρώ λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε επένδυση. Η γενική πολιτική στόχευση θα πρέπει να είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, όταν
οι δημοσιονομικές συνθήκες φυσικά το επιτρέψουν, ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις και να μειωθεί η φοροδιαφυγή» υποστηρίζει ο τομεάρχης της Ν.Δ.

Ads

Σε ότι αφορά τη στάση της ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας, υποστηρίζει ότι θα καταθέσει συγκεκριμένες επιφυλάξεις, ενστάσεις μετά την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου, στηρίζοντας τις ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της εδραίωσης της φορολογικής δικαιοσύνης. Δηλώνει δε, ότι το κόμμα του θα συνεχίζει «να πιέζει την κυβέρνηση και να εμπλουτίζει τις πολιτικές της με τα απαραίτητα αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να υπάρξουν ανάσες τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας».