Την εκτίμηση ότι εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος για το 2022 εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτοντας πάντως πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση πόρων.

Ads

«Με τα σημερινά δεδομένα εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος για όλο το 2022», δήλωσε ειδικότερα ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Σκάι. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «έχουμε την αίσθηση ότι, όπως εκτελείται ο προϋπολογισμός και εξελίσσεται ο τουρισμός, η κυβέρνηση βρίσκει δημοσιονομικό χώρο και στέκεται την κατάλληλη στιγμή κοντά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει επιδότηση στα καύσιμα και τον Ιούλιο είπε ότι το ισχύον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιουνίου και απέκλεισε να γίνει άμεσα συζήτηση για την επέκτασή του γιατί «είναι πολύ πρόωρο».

Για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός έκανε αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα και καλύπτουν το διάστημα έως και τον Ιούνιο. Και πρόσθεσε ότι από τον Ιούλιο και για ένα έτος θα καλύπτεται το 70%- 80% της επιβάρυνσης και θα συνεχιστεί η επιδότηση, προκειμένου το κόστος των λογαριασμών να βρεθεί σε χαμηλό επίπεδο.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας προέβλεψε ότι ο ρυθμός της οικονομικής μεγέθυνσης θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 3%. Αντίστοιχα, το έλλειμμα εκτίμησε πως θα είναι στο 2% του ΑΕΠ από -5% πέρυσι και -7% πρόπερυσι.

Ads