«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η χώρα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της». Αυτό δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου του Ταμείου στο Περού.

Ads

Επί της ουσίας, ο κ. Τόμσεν ταυτίστηκε με τα όσα είχε πει χθες Πέμπτη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απαιτούνται ‘δυνατές’ μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και ‘δυνατή’ ανακούφιση χρέους από τους εταίρους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμβάλει υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα δυο στοιχεία που ανέφερε και η Κριστίν Λαγκάρντ».

«Οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Ακούω δηλώσεις αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει αρχίσει ακόμα και δεν μπορώ να σχολιάσω», απάντησε ο κ. Τόμσεν σε ερώτηση για το εάν είναι ικανοποιημένο το Ταμείο από το πλαφόν στο 15% του ΑΕΠ.

«Οι απόλυτοι στόχοι πρέπει να συζητηθούν, δεν υπάρχει όμως αμφιβολία πως αν η Ευρώπη θέλει να προχωρήσει με επέκταση των λήξεων θα πρέπει να έχουμε σημαντική επέκταση των λήξεων», συμπλήρωσε με νόημα.

Ads

Διαβάστε σχετικά:

Τα γυρίζει τώρα για το χρέος ο Ντάισελμπλουμ: Θα τα πούμε τον Νοέμβρη