Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή βρίσκεται πλέον η τύχη του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να τον εκδόσει στην Τουρκία, όπως τόνισε η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, ο Άρειος Πάγος, με πρόσφατη απόφασή του γνωμοδότησε υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του ιστορικού και δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά, για την έκτιση ποινής που του έχει επιβληθεί.

Ο 45χρονος αριστερός συγγραφέας και δημοσιογράφος ο οποίος έχει φυλακιστεί κατά διαστήματα από το 1992, έχει κατηγορηθεί για την συμμετοχή του σε αριστερή οργάνωση, την οποία οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

Ανακοίνωση με την οποία ζητείται η απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά και η μη έκδοσή του έχει εκδώσει και η ΑΔΕΔΥ, όπως και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ο Καγιά βρίσκεται σε απεργίας πείνας, ενώ σύντροφοί του έχουν ξεκινήσει και αυτοί απεργία πείνας στα Προπύλαια. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης πορεία προς την τουρκική πρεσβεία με αίτημα τη μη έκδοση του.

Φωνάζοντας «Λευτεριά στον Τουργκουτ Καγιά» και «Έλληνες και Τούρκοι και Κούρδοι ενωμένοι ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό» κατέληξαν στην τουρκική πρεσβεία.