Για τον “δεύτερο γύρο” του πολέμου των δύο άκρων ετοιμάζεται η Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει νέα επίθεση εναντίον της αριστεράς, όταν μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η σύγκρουση με την Χρυσή Αυγή δεν απέφερε τα αναμενόμενα δημοσκοπικά αποτελέσματα. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύθηκε χθες στο tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,5 μονάδες, ανακτώντας το προβάδισμα που έδειχνε να κερδίζει πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ παραμένει χαμηλή και εξακολουθούν να υπάρχουν διαρροές προς την Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται και από τον πίνακα στο τέλος του άρθρου.

Στο επιτελείο του Α. Τσίπρα εκτιμούν ότι οι εχθροπραξίες ίσως ξεκινήσουν με αφορμή την Χαλκιδική, το ζήτημα της οποίας το Μαξίμου θα επαναφέρει, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει την βία “απ όπου θα προέρχεται”. Το Σαββατοκύριακο έδειξε όμως ότι το επιτελείο του Μαξίμου είναι έτοιμο να αδράξει την οποιαδήποτε ευκαιρία, όπως έγινε με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, το οποίο εμφάνιζε τον Α. Τσίπρα να προειδοποιεί τους βουλευτές του, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοιν. Ομάδας, ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του ιδίου και των βουλευτών του κόμματος.

Ads

Δένδιας και Κεδίκογλου ζήτησαν από την Κουμουνδούρου να διαψεύσει το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε από το Σάββατο,κάτι που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή με ανακοίνωση του γραφείου τύπου και δηλώσεις βουλευτών του. Το σχετικό άρθρο της Real δεν απηχούσε τα όσα ακριβώς ειπώθηκαν στην ΚΟ (εδώ όλο το παρασκήνιο) αλλά έδειξε την ετοιμότητα του Μαξίμου να αξιοποιήσει την οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί για να ξεκινήσει τον επόμενο γύρο αντιπαράθεσης. Το γεγονός ότι αργά την Κυριακή μπήκε στο χορό και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του, κατανοήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη ότι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συντονίζονται για την σχεδιαζόμενη επίθεση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η πιθανή επίθεση θα ενισχύσει περισσότερο την συσπείρωση των οπαδών και ψηφοφόρων του κόμματος που είναι ήδη υψηλή.(δες πίνακα στο τέλος) Η μοναδική ανησυχία που εκφράζεται είναι μήπως η αντιθεσμική συμπεριφορά της “ομάδας αλήθεια” του Μαξίμου παρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ ή στελέχη του σε άστοχες κινήσεις ή δηλώσεις, που δεν θα συμβαδίζουν με την πολιτική της θεσμικής αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία ακολουθείται τελευταία και για την οποία η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ότι αποδίδει καρπούς.

image

Ads

image