Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Θάνου Ντόκου, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα τη Λιβύης και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα είναι μόνη διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία, δεν έκαναν μόνο αίσθηση στο εσωτερικό αλλά και στη γείτονα χώρα, καθώς δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτες από τον τουρκικό Τύπο.

Ads

Το militaire.gr  παρουσίασε κάποια από τα τουρκικά πρωτοσέλιδα με τις δηλώσεις Ντόκου.

AKSAM : «Παίξαμε με τον Χαφτάρ και χάσαμε».
ΗURRIYET: «Ομολογία της Ελλάδας για τον Χάφταρ-Μετρημένες οι μέρες του».
CNN TURK: «Δήλωση της Ελλάδας για τη Λιβύη. Ο Χάφταρ που υποστηρίζουμε χάνει τον πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Ντόκος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση επένδυσε λάθος στην πλευρά του Χάφταρ, ο οποίος χάνει, πλέον, διαρκώς εδάφη και το πολιτικό του μέλλον μάλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Ads

«Έχει αλλάξει το momoentum της σύγκρουσης. Από εκεί που είχαμε “επενδύσει” και εμείς όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες. Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, άρα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.