Μονόγραψαν υπουργείο Υποδομών και κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης το μνημόνιο συνεργασίας, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, και το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων.

Ads

Η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των διοδίων κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευήν τμήματα, δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα, η στάση των οποίων ήταν θετική και αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος, που είναι το μεγαλύτερο αυτή την εποχή στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι επίσης εξίσου αισιόδοξο, ότι και οι τράπεζες που συμμετέχουν στις συνομιλίες θα επιβεβαιώσουν και εμπράκτως την θέση τους με την καταβολή των δανείων, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τα έργα».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού του Δημοσίου που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο θα συσταθεί, ενώ ήδη έχει υπάρξει ανακοίνωση για την πρόσληψη συμβούλων.

Ads