Σε μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την περιοχή της Ηπείρου προσανατολίζεται η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, αφού η ανάγκη άμεσης αύξησης κεφαλαίου απαιτεί την αποδέσμευση της τράπεζας από όλες τις θυγατρικές της εταιρίες, μία εκ των οποίων είναι και η γνωστή γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Ads

Ο Διοικητής της ΑΤΕ, κ. Παντελάκης, συνάντησε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων και τους γνωστοποίησε τα σχέδια της τράπεζας, τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η ΑΤΕ πρότεινε στο Σύνδεσμο να καταθέσει την προσφορά του για εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας, ειδάλλως, θα προχωρήσει η ίδια σε πώληση και ιδιωτικοποίησή της.

Η Αγροτική Τράπεζα θα προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για άντληση 600-800 εκ. ευρώ και γι’ αυτό το λόγο, η συγκέντρωση κεφαλαίων κρίνεται επιτακτική.

Η είδηση έπεσε ως “κεραυνός εν αιθρία” στην Ήπειρο, σήμα κατατεθέν της οποίας, αποτελεί η γαλακτοβιομηχανία, με τις πρώτες αντιδράσεις να σημειώνονται το Σάββατο στο προαύλιο της “Δωδώνης”. Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί, καθώς και πορεία προς τα γραφεία της περιφέρειας Ηπείρου.

Ads

Η γαλακτοβιομηχανία ιδρύθηκε στις 17 Απριλίου του 1963 από την ΑΤΕ και τις έξι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Πρόκειται για την κορυφαία εξαγωγική εταιρία στον τομέα της τυροκομίας και από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές μονάδες από άποψης τζίρου.