Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με ενημέρωση των γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας, στην οποία αναφέρεται επίσης πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη και πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό «προέβη άμεσα στις απαραίττητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστηρίξη των ζωτικών του λειτουργιών». 

Ads

Λίγη ώρα αργότερα, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στη Lifo, δήλωσε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας «συναίνεσε μετά από πίεση των δύο γιατρών της οικογένειας να του χορηγηθεί ορός ενυδάτωσης». Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «συναίνεση κι άλλων απαραίτητων ενεργειών», η κ. Κούρτοβικ δήλωσε: «Δεν ξέρω αν απαιτήθηκαν άλλες ενέργειες κι αν έγιναν άλλες ενέργειες».

Νωρίτερα, ο γιατρός επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρής Σδούκος, μιλώντας στο Documento, σημείωσε πως τον ενημέρωσαν σήμερα επίσημα ως γιατρό του ότι «τα νεφρά δεν λειτουργούν». «Τον εμπαίζουν με τον χειρότερο τρόπο.  Πρέπει να δώσουν λύση σήμερα να βγάλουν απόφαση να γίνει δεκτό το αίτημά του. Είναι θέμα ωρών να επέλθει αιφνίδιος θάνατος ή να πέσει σε κώμα. Η λύση πρέπει να δοθεί σήμερα», τόνισε ο Θ. Σδούκος και ανέφερε ακόμη ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν επιτρέπει ούτε σε αυτόν αλλά ούτε και στην έτερη γιατρό επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Κατερίνα Ντουζέπη, να τον επισκεφτούν στη Λαμία.

► Διαβάστε επίσης: Νικολάου για Κουφοντίνα: «Δεν θα συνεδριάσει σήμερα Επιτροπή Μεταγωγών» – «Θα προχωρήσουμε και σε υποχρεωτική σίτιση αν χρειαστεί» 

Ads

Με ιατρικό ανακοινωθέν, οι γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας ανακοίνωσαν πως προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης. «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και συνεχίζουν: 

«Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».