Κορυφώνεται η αντιπαράθεση εργαζομένων και διοίκησης στον ΟΤΕ, ενώ συνεχίζεται η πολυήμερη απεργία, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ), η οποία έχει ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2019.

Ads

Μάλιστα, η διοίκηση του Οργανισμού προχωρά σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι επιθυμεί έτσι να αντιμετωπίσει «το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».

Σε ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρεται ότι η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Επίσης καταγγέλλει το νέο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ διότι ανακοίνωσε απεργία «πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν».

Ads

Υποστηρίζει δε ότι από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν. Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Από την πλευρά της η ΟΜΕ-ΟΤΕ εμμένει στην κινητοποίηση κάνοντας λόγο για καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, ενώ προσθέτει ότι «σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της Διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι». Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι και την Τετάρτη θα βρίσκονται έξω από τα κτίρια προκειμένου να ενημερώνουν για τα αιτήματά τους.