Τους όρους της νέας προτεινόμενης συμφωνίας με την Intralot ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Στις αρχές του Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ είχε ανακοινώσει την απόφαση για νέα σύμβαση με την Intralot για το λειτουργικό σύστημα του Οργανισμού.

Ads

 
Σημειώνεται πως η Intralot είναι ένας από τους βασικούς μνηστήρες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Σημειώνεται πως οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του ΟΠΑΠ θα πρέπει να κατατεθούν στις αρχές Απριλίου.
 
Το υφιστάμενο συμβόλαιο με την Intralot για το λειτουργικό σύστημα λήγει τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η νέα σύμβαση είναι συνολικού κόστους 109 εκατ. ευρώ και υπόκειται στην έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων, που θα συνέλθει στις 26 Μαρτίου.
 
Όπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ με το νέο συμβόλαιο μειώνεται το μέσο μηνιαίο κόστος στα 3,4 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ.
 
Ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει 79,2 εκατ. ευρώ στην Intralot για τις υπηρεσίες, εξαιρουμένου του ΦΠΑ, ενώ θα εγγράψει και έκτακτη δαπάνη ύψους 29,5 εκατ. ευρώ βάσει της νέας συμφωνίας που λήγει τον Ιούλιο του 2018.
 
Το κόστος για τα τερματικά των πρακτορείων για δύο χρόνια θα ανέλθει στα 46 εκατ. ευρώ. Με βάση την υφιστάμενη συμφωνία, ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 57 εκατ. ευρώ ετησίως για το κεντρικό σύστημα και τα τερματικά. Η Intralot λάμβανε επίσης προμήθεια 8% επί των εσόδων του ΟΠΑΠ από τα monitor games.