«Βιώνουμε το πιο στημένο, το πιο μαϊμού, το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ -και κινηματογραφικά, όχι μόνο πολιτικά- και αυτό γιατί; Γιατί ο κ. Καμμένος κρατά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ώστε να έχει ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλα τα προνόμια. Και ο κ. Τσίπρας σε συμφωνία με τον κ. Καμμένο διατηρεί την πλειοψηφία, έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, και η ψήφος εμπιστοσύνης ταυτίζεται με τη δυνατότητά του να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ads

«Εάν ο κ. Καμμένος δεν ήθελε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών -που τη λέει “προσύμφωνο”, κλείνοντας τα μάτια του μπροστά στην εικόνα του κ. Ζάεφ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το περασμένο καλοκαίρι- εκείνο που έπρεπε να κάνει κατ’ αρχάς ήταν να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ τον Ιούνιο. Δεν το έκανε. Τώρα έχει μια ευκαιρία να πει στους βουλευτές του να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση. Ούτε τώρα το κάνει», είπε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μοιραστώ τη δυστυχία του κ. Καμμένου που αποχωρίζεται το ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιεί κατά το δοκούν για να κάνει διάφορες προσωπικές και άλλες κινήσεις εντυπωσιασμού. Θα μιλήσω για την πολιτική. Η πολιτική, λοιπόν, λέει ότι ο κ. Καμμένος συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα να γίνουν και τα δυο. Και ο κ. Καμμένος να παραμείνει αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδος και έτσι να έχει τα κοινοβουλευτικά προνόμια που αντιστοιχούν σε αυτόν, και ο κ. Τσίπρας να έχει ψήφο εμπιστοσύνης που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει τις Πρέσπες».