Αποτέλεσμα συγκυρίας θεωρεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος την εκλογή Καμίνη στο δήμο της Αθήνας, αναγνωρίζοντας ως αντίθεση της επιλογής Κακλαμάνη, ενός πολιτικού προσώπου που έχει υποστεί φθορά με αυτή του Καμίνη ο οποίος «ως πρόσωπο αποδείχτηκε αρκετά συμπαθής», ενώ σημείωσε ότι «άλλοι συμμετείχαν στις δημοσκοπήσεις κι άλλοι προσήλθαν στις κάλπες».

Ads

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή μέρα των εκλογών, δηλώνει ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητα»” κατά την οποία τίθεται το ζήτημα του εκσυγχρονισμού. «Μιλούμε με όρους μεταπολίτευσης, η οποία έχει κάνει τον κύκλο της. Μιλούμε για δημοκρατία ενώ έχουμε δημοκρατία» και προσθέτει ότι το βασικότερο είναι να βελτιωθεί η ποιότητά της.

Για την παράταξή του αναφέρει ότι «η ΝΔ πήγε καλά». Υπογράμμισε ότι από δω και στο εξής θα πρέπει να έχουν έτοιμη αντι-πρόταση για κάθε κυβερνητική πρόταση καθώς και να ετοιμάσουν το δικό τους πολιτικό πρόγραμμα, ενώ πιστεύει πως είναι εφικτή μια διαφορετική οικονομική πολιτική για τη χώρα.

Τέλος, αναγνώρισε ότι οι πολίτες είναι «καχύποπτοι με το υφιστάμενο πολιτικό και κομματικό σύστημα» ενώ εξέφρασε την έντονη πεποίθησή του ότι «η μεγαλύτερη πληγή του πολιτικού συστήματος είναι η σκανδαλολογία» καθώς και ο διαπαραταξιακός και διαχρονικός λαϊκισμός.

Ads