Η σπείρα των Ρομά που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου φαίνεται να είχε εισβάλει σε 55 σπίτια, ενώ η λεία τους υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ.

Ads

Στα σπίτια εκτός από χρήματα, έψαχναν για αντίκες, ασημικά και σπάνια αντικείμενα, για να τα πουλήσουν στη συνέχεια σε παλαιοπωλείο με το οποίο συνεργάζονταν, το οποίο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα και σχημάτισε δικογραφία για ακόμα έξι. Τα μέλη της σπείρας φαίνεται να έκαναν μεγάλη ζωή και να ξοδεύουν αλόγιστα πολλά χρήματα.

Σύμφωνα με πηγές, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να άκουγε από τον ασύρματο τα σήματα των συναδέλφων του, προκειμένου να ενημερώνει τα μέλη της συμμορίας για το που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ads

Στην διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί άκουσαν τους δράστες να λένε «πάμε για δουλειά. Παρασκευή σήμερα και έχει κακοκαιρία. Πάμε να σπάσουμε δύο-τρεις βίλες». Σε άλλη συνομιλία είχαν ακούσει ένα μέλος της συμμορίας να λέει: «Πήγαμε, μας έφερε ο Μάκης το ένα αυτοκίνητο, το πήγαμε κάτω, εκεί που ήταν να γίνει η δουλειά, κουκούλες μέσα, το πιστόλι, ναι αλλά δεν έγινε η δουλειά, να πεθάνουνε τα παιδιά μου δεν έγινε, άμε παίρναμε ένα εκατομμύριο δεν θα σε χάλαγε».