Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, για το εάν θα ασκήσει ή όχι ποινικές διώξεις κατά βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών ή άλλων προσώπων.

Ads

Πρόκειται για την έρευνα που διεξάγει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και αφορά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, για εκτός νόμου δράση και παρασκηνιακές ενέργειες από βουλευτές του κόμματός του. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε κάνει λόγο για μεθόδους «Greek Mafia».

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από τη φυλακή, έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου της ηθικής αυτουργίας στην εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών, ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Εκκρεμεί η απόφαση του Εκλογοδικείου

Επρόκειτο μάλιστα για τον τελευταίο στη λίστα των υπόπτων που κλήθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Ο Ηλίας Κασιδιάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Ads

Αναμένεται επίσης η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για την νομιμότητα συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις εκλογές η οποία και εκκρεμεί. Στο Εκλογοδικείο έχουν κατατεθεί ενστάσεις κατά τις εισόδου του κόμματος στη Βουλή, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί.

Στις εξηγήσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στήριξε δημόσια το κόμμα των Σπαρτιατών και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.