Σε τροχιά διάσπασης -αν όχι πλήρους διάλυσης- βρίσκονται οι Σπαρτιάτες, η κοινοβουλευτική «βιτρίνα» του νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, μετά την υποψηφιότητα του καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» για τον Δήμο Αθηναίων.

Ads

Η στήριξη του Κωνσταντίνου Φλώρου στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ωστόσο τόσο ο ίδιος ο κ. Φλώρος, όσο και άλλοι οκτώ συνάδελφοί του στη βουλή και το κόμμα, οι Ιωάννης Δημητροκάλης – γραμματέας της Κ.Ο των Σπαρτιατών, Ιωάννης Κόντης – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γεώργιος Μανούσος, Διονύσης Βαλτογιάννης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Πέτρος Δημητριάδης, Χαράλαμπος Κατσιμπαρδάς και Αλέξανδρος Ζερβέας, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουν πλήρη ελευθερία γνώμης έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλέγονται στο όνομα του ελληνικού λαού», καταδικάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του μορφώματος.

Με σημερινή του δήλωση, ο Βασίλης Στίγκας ανακοίνωσε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα, δίνοντας το στίγμα για το κλίμα που επικρατεί λέγοντας «όποιος θέλει, ας φύγει».

«Θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οφείλουμε στους ψηφοφόρους που μας τίμησαν, δεν μπορούμε να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα, θα κάνουμε ότι μπορούμε να σταθούμε ενωμένοι ως γροθιά στα μεγάλα προβλήματα. Το να σε στηρίξει κάποιος και να πεις ευχαριστώ δεν σημαίνει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιστύλιο της Βουλής.

Ads

«Το κόμμα το διοικώ εγώ ίσως κάποιοι έχουν συναισθηματισμούς δεσμούς. Καθόλου δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να παραιτηθώ. Είμαι Σπαρτιάτης. Όποιος θέλει ας φύγει. Δεν είμαι μπροστινός ούτε εντολοδόχος. Δεν ήμουν στέλεχος της ΧΑ» συνέχισε.

«Δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να παραιτηθώ. Μόνος εναντίον όλων. Προσφέρω στην πατρίδα θα μείνω μόνος. Δεν γνωρίζω (αν υπήρξε παρέμβαση Κασιδιάρη για την δήλωση των “9”). Δεν συνομιλώ με Κασιδιάρη. Δεν λαμβάνω εντολές, ενεργώ αυτοβούλως» κατέληξε ο Βασίλης Στίγκας.