Το γύρο του διαδικτύου κάνουν από το πρωί οι σουρεαλιστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής σε ιερό ναό στα Σπάτα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και κεντρικό πρόσωπο των ημερών, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχε ως ψάλτης στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως που τελέστηκε  στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου.

Ads

Η λειτουργία τελέστηκε νόμιμα κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, για τη μετάδοσή της διαδικτυακά. Όμως είχαν ειδοποιηθεί οι τηλεοπτικοί σταθμοί που πραγματοποίησαν ζωντανές συνδέσεις έξω από το ναό και στις εικόνες που μεταδόθηκαν, φαίνονται πιστοί, κυρίως μεγάλης ηλικίας, να συνωστίζονται χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και μάλιστα να παραλαμβάνουν αντίδωρο από το σκεύος, στον προθάλαμο της εκκλησίας.

Οι σουρεαλιστικές σκηνές με τους συγκεντρωμένους ηλικιωμένους εν μέσω καραντίνας για την επιδημία μερικά μέτρα από τον επικεφαλής της διαχείρισης της χώρας για τη φονική επιδημία έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Μητροπολίτης Κυθήρων, Σεραφείμ, άνοιξε τις πόρτες της εκκλησίας και τέλεσε κανονικά τη λειτουργία των Χαιρετισμών, παρουσία ευτυχώς λιγοστών κατοίκων.