Επίσκεψη στη Μυτιλήνη από κοινού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην χώρα μας, πραγματοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες αφότου συνέδεσε σε δηλώσεις του, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και το ΦΠΑ στα νησιά με το προσφυγικό.

Ads

Στην επίσκεψή τους, οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του «hot spot», ή διαφορετικά του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών Μόριας Λέσβου, αλλά και το έργο πολλών εκ των εθελοντών στο νησί, ενώ η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μυτιλήνη με περισσότερους 15.000 πρόσφυγες «παγιδευμένους» εν μέσω απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, παραμένει εκρηκτική και με τη νέα τραγωδία χθες το βράδυ στην Κω, με ένα νεκρό προσφυγόπουλο. 

Παρά τον αγώνα δρόμου της ελληνικής κυβέρνησης πάντως, για τη δημιουργία των τεσσάρων ακόμα «hot spots», όπως ανακοινώθηκαν χθες, σε ελληνικά νησιά – Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο -, καθώς και του κέντρου ταυτοποίησης στην Μυτιλήνη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει εκ νέου την αναγκαιότητα ταυτοποίησης των προσφύγων σε τουρκικό έδαφος και μετεγκατάστασής τους απευθείας από εκεί.

Κατάληψη στο δημαρχείο Μυτιλήνης ενόψει της επίσκεψης Σουλτς

Ads

Με κατάληψη στο δημαρχείο Μυτιλήνης υποδέχονται οι κάτοικοι του νησιού τους Μάρτιν Σουλτς και Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη με φόντο το προσφυγικό.

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει στο μπαλκόνι του κτιρίου, ένα πανό που γράφει: «Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών»

Διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί και από τους εθελοντές του Χωριού τού Όλοι μαζί στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.