Σε σουβλατζίδικο έχει μετατραπεί το ΚΨΜ στο ΚΕΝ Μεσολογγίου, σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος. Οι φαντάροι αγοράζουν από αυτό σουβλάκια χωρίς φυσικά να παίρνουν απόδειξη ενώ «κανείς δεν λογοδοτεί για την οικονομική διαχείριση». 

Ads

Όπως αναφέρει η οργάνωση το φαγητό στο στρατόπεδο είναι άθλιο και οι μερίδες ιδιαίτερα μικρές. «Αλλά ο Διοικητής έχει βρει την λύση: μετέτρεψε το ΚΨΜ σε Ψησταριά. Το στρατόπεδο είναι μεσ’  την τσίκνα! Ουρές σχηματίζουν οι φαντάροι για να αγοράσουν σουβλάκια! Η διοίκησης της μονάδας έχει εξασφαλίσει μια τεράστια πεινασμένη πελατεία που ξοδεύει το λιγοστό χαρτζιλίκι της, ενώ υπόσχονται ότι τα κέρδη θα συμβάλλουν στη πραγμάτωση έργων για τη βελτίωση της μονάδας».

Το Δίκτυο Σπάρτακος αναφέρει ακόμη ότι το ΚΕΝ Μεσολογγίου είναι ένα άθλιο και πανάρχαιο στρατόπεδο που διατηρείται ενεργό «μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα τοπικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα». Τονίζει ακόμη ότι σε πολλούς φαντάρους δόθηκαν ρούχα και άρβυλα άλλα ντι άλλων κι ενώ υπήρξε δέσμευση ότι θα τα αλλάξουν αυτό δεν έγινε οπότε οι φαντάροι υποχρεώνονται να αγοράσουν τα απαιτούμενα είδη. Καταγγέλλει ακόμη ότι στο ΚΕΝ Μεσολογγίου το νερό δεν πίνεται αλλά μπουκάλια με νερό δεν προσφέρονται στους φαντάρους που αναγκάζονται να πληρώνουν και γι’ αυτό. 

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά δε βρίσκουν σύμφωνους τον ΑΓΕΣ Τελλίδη και τον ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχο. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η παρέμβαση τους. Απαιτούμε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, την παροχή όλων των αναγκαίων ειδών ένδυσης – υπόδησης, παροχή νερού και φαγητού (σκεφτείτε σε πιο επίπεδο έχουμε φτάσει),  πώληση ειδών στο ΚΨΜ  με τιμές κόστους και προσφορά δωρεάν προϊόντων στους συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα» καταλήγει η οργάνωση. 

Ads