«Ο αρμόδιος Εισαγγελέας οφείλει να παραγγείλει στα αστυνομικά όργανα του Βόλου την σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου για να εξεταστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο με την διαδικασία του αυτοφώρου για το ενδεχόμενο της παραβίασης του άρθρου 1 του Ν.927/1979 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.4285/2014», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με αφορμή το ομοφοβικό παραληρημα Μπέου κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ads

«Ο ισχυρισμός του είναι ότι ο Κασσελάκης θέλει να τεκνοθετήσει δύο αγόρια “για να παράγουμε πούστηδες” αποτελεί ξεκάθαρη υποκίνηση μίσους κατά ατόμου και ομάδας ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού κατά τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο θεμελιώδη δικαιώματα, επομένως έχουμε σοβαρές αναλογίες με την υπόθεση Αμβρόσιου που κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο και το Ε.Δ.Δ.Α.» συνεχίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος και προσθέτει:

«Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είπε πριν λίγο στην τηλεόραση ότι όσον αφορά αυτές τις δηλώσεις, παροτρύνει την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

Επομένως, η Δικαιοσύνη μπορεί να έχει τον καλύτερο δυνατό μάρτυρα για την παράσταση της υποστήριξης της κατηγορίας, αύριο το πρωι: τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα το κάνει; Θα εφαρμοστεί η νομοθεσία σε αυτή την χώρα;».

Ads