Πήραν τις μεζούρες τους και επισκέφτηκαν χώρους εστίασης στην Καλλιθέα. Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό του Νίκο Παπαθανάση, τους οποίους συνόδευαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και ο Δήμαρχος της Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. 

Ads

Στόχος τους, όπως ανακοινώθηκε, να διερευνήσουν επί του πεδίου την εφαρμογή των νέων μέτρων λειτουργίας των χώρων εστίασης όταν αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας τους και να μελετήσουν τους κανόνες που πρόκειται να εφαρμοστούν ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης.

Όπως επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ «η προσπάθεια μας είναι να δώσουμε όσο πιο πολύ ζωτικό χώρο όχι μόνο στο εξωτερικό των χώρων εστίασης, αλλά και στο εσωτερικό τους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τον φυσικό φωτισμό και αερισμό και τη λειτουργία του ως ημιυπαιθρίου χώρου και χωρίς κλιματισμό». Μάλιστα, η μελέτη των κανόνων αυτών θα συνεχιστεί έτσι ώστε να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης. 

image

Ads

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε με μάσκα τύπου Face Shield, χωρίς από κάτω να φορά μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη. Το Face Shield, όμως χρησιμοποιείται για να προστατεύει τα μάτια από τυχόν εκτόξευση υγρών – αίμα κλπ. – στη διάρκεια των χειρουργίων και όχι για τα σταγονίδια της αναπνοής. Σημειώνεται δε, ότι πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης προωθούσε τη συγκεκριμένη μάσκα.

Ακόμη, πάντως και αν ήθελε να φορέσει το Face Shield για τους οποιοσδήποτε λόγους για να προστατευτεί και να προστατεύσει στον εσωτερικό χώρο που βρέθηκε – σύμφωνα και με τις συστάσεις της κυβέρνησης – θα έπρεπε να φοράει και χειρουργική μάσκα που θα κάλυπτε τη μύτη και το στόμα.

image

image