Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των αρχών έχει κολλήσει επί 5 χρόνια η υπόθεση των καταγγελιών βιασμών δύο ανήλικων από τον πατέρα τους στα Πετράλωνα, καθώς η ΕΛΑΣ δείχνει τις δικαστικές αρχές.  Την ίδια στιγμή, οι μαρτυρίες ενός παιδιού, που έρχονται στο φως προκαλούν φρίκη.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε σχετική ανακοίνωσή του, δεν υποβλήθηκε καταγγελία για την υπόθεση σε αστυνομική υπηρεσία, ενώ η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησε μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Πάνω από έναν χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2019, υπεβλήθη η δικογραφία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ΕΛΑΣ τον Οκτώβριος 2022.

Έτσι, χρειάστηκαν πέντε χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία των παιδιών για βιασμό απο τον πατέρα υπό την ανοχή μάλιστα της μάνας.

Ads

Φρικιαστικές μαρτυρίες

Την ίδια στιγμή, φρίκη προκαλούν οι μαρτυρίες των παιδιών για τις εφιαλτικές εμπειρίες που έζησαν.

Όπως κατέθεσε ο 17χρονος σήμερα γιός «στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα μας, όταν ο άντρας της μας καλούσε γυμνός, εμένα και την αδελφή μου να ξαπλώσουμε μαζί του στην κρεβατοκάμαρα. Κάποια μέρα η μητέρα βίδωνε με το τρυπάνι κάτι στον τοίχο του διαδρόμου του σπιτιού κι εγώ καθόμουν πίσω της κρατώντας κάποιες βίδες. Ο άντρας της με πλησίασε, μου έγνεψε, λύγισε τα γόνατα του και με βίασε κι εκείνη συνέχισε απτόητη την εργασία μας».

Ο 17χρονος ξεσπά για την κυνική, όπως λέει, αδιαφορία της μητέρας του που όχι μόνο δε νοιαζόταν για την ανατροφή του παιδιού της αλλά και: «Στο μόνο που είχε επικεντρωθεί ήταν πως θα καταφέρει να συνάψει σχέση με τον λογοτέχνη, παρόλο που εκείνος φανερά έδειχνε ότι το μόνο που τον φέρνει σε επικοινωνία μαζί της είναι το πώς θα μας βοηθήσει» αναφέρει ο 17χρονος.

«Το δωμάτιό μου ήταν δημόσιο ουρητήριο»

Ο 17χρονος καταγγέλλει εκτός από τους βιασμούς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο σπίτι. «Το δωμάτιό μου δεν θύμιζε δωμάτιο σπιτιού που έμενε ένα 10χρονο παιδί, αλλά δημόσιο ουρητήριο. Ένας σκουπιδότοπος γεμάτος κατσαρίδες. Η σχολική σάκα μου ήταν ως τη μέση γεμάτη μουχλιασμένα νωπά δημητριακά. Μαζί με τον (λογοτέχνης) καθαρίσαμε το δωμάτιό μου και στην πορεία φρόντισε στο μέτρο του δυνατού και για το υπόλοιπο σπίτι».

Ο πατέρας πάντως εκτιμά πως ο λογοτέχνης έχει άλλον ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση, τονίζοντας μάλιστα πως τα όσα κατήγγειλε ο γιος του είναι αποκύημα της φαντασίας του 36χρονου.
Επισκεπτόταν ψυχολόγους

Ο 17χρονος επισκεπτόταν ψυχολόγους και όπως αναφέρει «η μητέρα μου ποτέ δεν γύρισε να με αγκαλιάσει όποτε έβγαινα από τις συνεδρίες αυτές που ανακαλούσα τα επώδυνα και ντροπιαστικά γεγονότα. Ούτε μια φορά δεν με ρώτησε τι είχα υποστεί εγώ και η αδελφή μου και ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη» υποστηρίζει ο 17χρονος.

Αντ’ αυτού το μοναδικό συγγενικό άτομο που στεκόταν δίπλα του μέχρι τέλους ήταν η γιαγιά του. «Το μόνο άτομο που θυμάμαι, από όταν ήμουν πέντε ετών να ενδιαφέρεται αληθινά για εμένα αλλά και για την αδελφή μου, ήταν η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας μας» σημείωσε ο 17χρονος.

Η δικηγόρος των θυμάτων

Μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος των θυμάτων Δήμητρα Πλαστήρα, υποστήριξε ότι τα παιδιά είχαν στήριξη από τον “λογοτέχνη” δίχως να έχουν κάποια συγγένεια. «Αισθάνονται αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. λογοτέχνη) σαν συγγενή τους. Δεν έχουν κάποιον άλλον στενό συγγενή που να τα στηρίζει» είπε.

Ο λογοτέχνης, ο οποίος μίλησε στο MEGA, απάντησε, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες από την πλευρά της οικογένειας ότι είχε βάλει στο μάτι την περιουσία του πατέρα των παιδιών. «Ο πατέρας δεν είχε την παραμικρή περιουσία. Αντιθέτως, η πρώτη κίνηση που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τη μητέρα να σώσει τα σπίτια της που έχει βάλει ενέχυρο για να κάνει τις επιχειρήσεις ο πατέρας». Και συμπλήρωσε: «Η γιαγιά των παιδιών πέθανε το ’11, ήταν θαυμάσιος άνθρωπος. Από τότε φώναζε να μην επιτρέπει στον άντρα της να παίρνει τα παιδιά. Λίγο πριν πεθάνει, ο πατέρας έλεγε ‘να πεθάνει η παλιόγρια, να είμαστε επιτέλους ελεύθεροι’».

Σύμφωνα με την κ. Πλαστήρα, τα χρέη της μητέρας καλείται πλέον να πληρώσει η 22χρονη κόρη της. «Η 22χρονη έχει ένα ακίνητο που της έχει αφήσει η γιαγιά της. Η μαμά της έπαιρνε το ενοίκιο αλλά δεν πλήρωνε την εφορία. Τώρα, έχουν συσσωρευτεί τα χρέη στο όνομα του παιδιού».

Σημειώνεται ότι ο λογοτέχνης υποστήριξε ότι μετά από παράκληση της μητέρας των παιδιών, ο πραγματογνώμονας που είχε κληθεί να ερευνήσει στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα δύο αδέρφια, πήγε στο δικό του το σπίτι και όχι στης οικογένειας. «Η μητέρα ζήτησε να έρθει ο πραγματογνώμονας στο σπίτι μου για να αποφύγει την άθλια κατάσταση που υπήρχε».

Ο πατέρας δηλώνει αθώος

Ο πατέρας των παιδιών, πάντως, μέσω του δικηγόρου του, αρνείται όλες τις κατηγορίες, μιλώντας στο MEGA. «Ο πελάτης μου πέρασε από ανάκριση. Δεν κρίθηκε ο πελάτης μου ούτε επικίνδυνος, ούτε ύποπτος φυγής και πολύ περισσότερο δεν κρίθηκε ότι πιθανολογείται να τέλεσε αυτές τις πράξεις γι’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος».

Όσον αφορά την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σπίτι σύμφωνα με τον 17χρονο, ο πατέρας αντικρούει όσα λέει ο γιός μέσω του δικηγόρου του.

«Ψεύδεται και σε αυτό διότι το σπίτι ήταν μια χαρά. Το επισκεπτόταν πάρα πολύς κόσμος. Φυσιολογικά όπως είναι στη μέση ελληνική οικογένεια, ούτε ακατάστατα, ούτε κατσαρίδες, ούτε όργια, ούτε αφοδεύσεις, ούτε ουρολαγνία, ούτε 10 άτομα να κάνουν πάρτι»

Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος του πατέρα «ο πελάτης μου προφανώς το θεωρεί αυτό ότι πιθανόν να είναι δασκαλαμένο από αυτόν τον άνθρωπο. Επίσης έχει πει γι’ αυτόν τον άνθρωπο ότι είναι πατέρας, αδελφός, φίλος, ‘είμαστε ένα’. Κοιμόντουσαν μαζί, είχαν 6-7 ώρες την ημέρα καθημερινή επαφή. Ο 11χρονος με τον 37χρονο οι οποίοι δεν είχαν σχέση συγγενική».