Ευτυχής μεν για το δημοσίευμα που θέλει την Ελλάδα να αποκομίζει έως 5 δις ευρώ ως προκαταβολή από την Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, πεπεισμένος δε ότι αυτό δε θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Ads

Τρία έως 5 δισ. ευρώ πρόκειται να προκαταβάλει άμεσα η Μόσχα στην Αθήνα ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, που θα περνάει από τη χώρα μας, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel. «Η απόφαση αυτή θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων» δηλώνει Έλληνας αξιωματούχος στο περιοδικό, καθώς η Ελλάδα θα μπορεί να αντεπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση ρευστότητας. Ωστόσο την τελευταία άποψη δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Είμαι ευτυχής γι’ αυτό για την Ελλάδα» είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. «Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους Ευρωπαίους εταίρους της» πρόσθεσε συγκεκριμένα.