«Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναφέροντας για άλλη μια φορά στο τραπέζι το θέμα του Grexit.

Ads

Ο σκληρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι από το 2011 είχε πει στον τότε υπουργό Οικονομικών  Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα μια «τεράστια» βοήθεια. «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η ατέλειωτη επίπονη διαδικασία των σκληρών μέτρων», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκτίμησή του αυτή.

«Η εμμονή του Σόιμπλε για το Grexit, όταν όλοι πλέον ασχολούνται με το Brexit, “φωνάζει”. Ας το καταλάβει ότι Grexit- καπούτ. Έπαιξε κ έχασε…» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ads