Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο το νησί.

Ads

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος, Νίκος Μαυρίκος. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Σκύρου, στόχος είναι να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στις περιοχές που πλημμύρισαν, κυρίως στα δυτικά και νοτιά του νησιού.

Πρόσθεσε ότι για τις δυο γέφυρες που κατέρρευσαν στα νοτιά της Σκύρου γίνονται προσπάθειες για παρακαμπτήριους, ώστε να εξυπηρετηθεί ο ναυτικός σταθμός, ενώ τις επόμενες 10 μέρες θα αποκατασταθούν και οι γέφυρες που κατέρρευσαν στις Αχερούνες. Πάντως, ο κ. Μαυρίκος διαβεβαίωσε τους τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν τη Σκύρο ότι μπορούν να κινηθούν άνετα σε όλο το οδικό δίκτυο και πως κανένα κατάλυμα δεν έχει πάθει ζημιά.

Από την κακοκαιρία που σημειώθηκε στη Σκύρο κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες και ως αποτέλεσμα αρκετοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι του νησιού που είχαν επισκεφτεί τις παραλίες, κάποιες από τις οποίες καταστράφηκαν, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα καταλύματά τους.