Υποκριτική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης τη σημερινή παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια στη Νέα Μανωλάδα. «H πολιτεία, όχι μόνο είναι απούσα, αλλά έχει συμβάλει με τη ρατσιστική πολιτική της και την ανοχή στην μαύρη εργασία στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί» στην περιοχή με τους μετανάστες εργαζόμενους στις καλλιέργειες φράουλας.

Ads

 
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη την Παρασκευή στη Νέα Μανωλάδα για να επισκεφτεί τους μετανάστες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση από τους τρεις επιστάτες που συνελήφθησαν την Παρασκευή από τις αρχές.
 
Παράλληλα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές για τις κινήσεις που κάνουν αναφορικά με το ζήτημα και συνομίλησε με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.
 
 
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σημείωσε πως το περιστατικό της Μανωλάδας ήταν ένα ακραίο και όχι μεμονωμένο περιστατικό ρατσιστικής βίας, καταγγέλλοντας ότι οι μετανάστες που εργάζονται στην παραγωγή της φράουλας αποτελούν αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης, ενώ ακόμα και οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής είναι τουλάχιστον προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
«Οι εικόνες αυτές θυμίζουν εποχές αμερικανικού Νότου και δουλεμπορίου, βγαλμένες από τον 19ο αιώνα. Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2013», παρατήρησε χαρακτηριστικά..
 
Για αυτό, πρόσθεσε, και «η παρουσία του κ. Δένδια στη Νέα Μανωλάδα -και οι δεσμεύσεις του για ανοχή μόνο στα θύματα της ρατσιστικής εργοδοτικής βίας- δεν είναι απλώς υποκριτική, αλλά και απόλυτα αναποτελεσματική».
 
Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η χορήγηση εγγράφων, για να ζουν και να εργάζονται νόμιμα οι μετανάστες, αποτελεί την πρώτη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί η στοιχειώδης νομιμότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην περιοχή.