Ευθεία ερωτήματα προς τον Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με τα όσα ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησής του, έθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε πως «αισθάνεται άβολα» με φόντο τις αποκαλύψεις, έσπευσε να επαναλάβει όμως ότι είναι πεπεισμένος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμιά σχέση με την όλη υπόθεση. Ζήτησε πάντως να «χυθεί άπλετο φως» από τη διερεύνηση που πραγματοποιεί η Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Με τι εκβιάζει ο Μητσοτάκης τον «στόχο 5046c», κατά κόσμο Κωστή Χατζηδάκη;

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε απευθυνόμενος στον κύριο Χατζηδάκη: «Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να μάθετε τον πράκτορα 000; Που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως είναι πολύ δίπλα σας; Ειλικρινά απορώ, με πόση άνεση καταλήξατε να λέτε ότι θα καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας; Δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας; Τουλάχιστον αποχωρήστε, μη συμμετάσχετε για να μη θεωρηθεί ότι υπονομεύετε την κυβερνητική πλειοψηφία».

Ads

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι ο Κωστής Χατζηδάκης τέθηκε επί 8 μήνες υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ενώ ήταν υπουργός Ενέργειας. «Ήσασταν υπ’ αριθμόν ένα στόχος, τότε που συζητιόταν αν η CVC θα πάρει μέρος της ΔΕΗ, αν η Μαγκουάιαρ θα πάρει τον ΔΕΔΔΗΕ, αν θα ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου, μεγάλα deals». «Σας θέλανε να γνωρίζουν κάθε προσωπική σας λεπτομέρεια, για να είστε χειραγωγήσιμος, όμηρος, για να σας επιβάλλουν λύσεις. Ποιος; Το περιβάλλον Μητσοτάκη», κατέληξε.