Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει «ούτε ένα χιλιοστό πίσω» στα εργασιακά, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές» στο ζήτημα αυτό.

Ads

«Η εμμονή εκ μέρους κύκλων των δανειστών μας στο να μην επανέλθει, για παράδειγμα, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και να αποκτήσουν ισχύ, πρόκειται για μια ιδεολογικού τύπου προσέγγιση όπου θα έπρεπε να την αναζητήσουν αυτή τη στάση σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα ζητήματα αυτά. Ούτε χιλιοστό!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5».

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης, ότι σκοπός είναι να βρεθεί ένας «έντιμος και προωθητικός συμβιβασμός». «Μέρα με τη μέρα, τα πράγματα νομίζω ότι αποσαφηνίζονται προς μια θετική κατεύθυνση. Βεβαίως παραμένουν αοριστίες, ερωτηματικά αλλά, όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό που ονομάζουμε πραγματική διαπραγμάτευση», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας και ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, θα έπρεπε αυτές οι συζητήσεις να καταλήξουν κάπου, διότι δεν μπορεί να παρατείνεται το μαρτύριο της σταγόνας».

Ads