«Αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση» χαρακτήρισε τον επικείμενο ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ σημείωσε ότι η αλλαγή θέσης του Γιάννη Στουρνάρα δεν θα φέρει καμία αλλαγή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Σημειώνεται ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός ενδέχεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη ή στις επόμενες ώρες.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ακόμη και μέσα στην εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Μιλώντας στο ΑΠΕ, αναφερόμενος στην επιλογή νέου διοικητή στην ΤτΕ και στην προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του εάν πρώτα δεν λάβει τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι το καλύτερο θα ήταν διοικητής της ΤτΕ να τοποθετηθεί ένα πρόσωπο το οποίο να μην είναι «τόσο στενά συνδεδεμένο με μία πολιτική που κρίθηκε στις ευρωεκλογές και καταδικάστηκε». Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει – καθώς εκ των πραγμάτων είναι απαραίτητη η αλλαγή διοικητή στην ΤτΕ – να επιλέξει ένα πρόσωπο που θα συγκεντρώσει ευρύτερη συναίνεση.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επαναπαυθεί στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερο αποφασιστικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί. Απέρριψε, δε, τα σχόλια του Bloomberg που εκτιμούσαν ότι ο Αλ. Τσίπρας κάνει στροφή προς το κέντρο. 

Ads

«Ο φημολογούμενος ανασχηματισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει ως το φύλλο συκής για τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, ούτε μπορεί να συγκαλύψει τη βαθιά απομόνωση της κυβέρνησης από την κοινωνία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τα εντεινόμενα σενάρια για ανασχηματισμό.

«Η απομάκρυνση Στουρνάρα από τη θέση του ΥΠΟΙΚ δεν συνιστά αλλαγή πλεύσης από τον αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων, από τον οποίο ο κ. Σαμαράς δεν παρεκκλίνει ούτε εκατοστό. Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές. Η καταδίκη της πολιτικής λιτότητας και των εκφραστών της ήταν ξεκάθαρη. Αυτό δεν αλλάζει με ανέξοδα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στα σενάρια για ανασχηματισμό, ο υπουργός Οικονομικών παραπέμπει στον Αντώνη Σαμαρά. «Είναι η αποκλειστική του ευθύνη, όλα τα άλλα είναι απλά φήμες», σημειώνει σε συνέντευξή του σε καναδική εφημερίδα.