Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις σχετικά με το θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής έστειλε σήμερα Τετάρτη ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι προτίθεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ads

«Πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων», επισήμανε με νόημα ο Π. Σκουρλέτης. Και πρόσθεσε: «Κατά την προεκλογική περίοδο ειπώθηκαν πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως ότι υπήρξε απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την απόφαση αναστολής ενός μέρους των εργασιών την οποία ο ίδιος υπέγραψε πριν τις εκλογές. Δεν κινηθήκαμε με κανενός είδους προεκλογική σκοπιμότητα».

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των εργαζομένων πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου.

Η απάντηση της «Ελληνικός Χρυσός»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ελληνικός Χρυσός», σε απάντηση προς τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας τονίζεται ότι «οι δηλώσεις του υπουργού κ. Πάνου Σκουρλέτη για το θέμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, θέλουμε να πιστεύουμε πως έγιναν από αίσθημα αυξημένης πολιτικής ευθύνης απέναντι στον κατεπείγοντα χαρακτήρα που λαμβάνει η αντιμετώπιση του ζητήματος».

Ads

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός πως στις δηλώσεις του κ. Υπουργού διαφάνηκε η πρόθεσή του να ευθυγραμμίσει την πολιτική του Υπουργείου με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ειδικότερα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό έχει τελικά σημασία  και όχι οποιαδήποτε άλλη άγονη αντιπαράθεση περί αλήθειας και ψεύδους. Η νομιμότητα είναι τελικά αυτή που πρέπει να γίνεται σεβαστή και να μας δεσμεύει όλους», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση της εταιρείας.