«Η πολιτική πραγματικότητα έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια του μνημονίου. Θεωρώ ως έκφραση αυτών των αλλαγών και τη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων στο κυβερνητικό επίπεδο» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σχολιάζοντας τη σύνθεση τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβούλιου. Ειδικότερα, αναφερόμενος στη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ στην κυβέρνηση, ο νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι  «επιλέχθηκε να γίνουν κάποια συγκεκριμένα ανοίγματα τα οποία δείχνουν όχι προφανώς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώνουν κάτι το οποίο ούτως ή άλλως συμβαίνει αθόρυβα στο επίπεδο της κοινωνίας».

Ads

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Κατερίνας Παπακώστα στο κυβερνητικό σχήμα ο κύριος Σκουρλέτης σχολίασε πως «είναι κάτι ιδιαίτερο», ενώ πρόσθεσε πως η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει με τον δικό της ανεξάρτητο λόγο, είναι μια συνεργαζόμενη πολιτική προσωπικότητα που στη δεδομένη συγκυρία μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους συμμετοχής της». Παράλληλα,  χαρακτήρισε «σε απόλυτα θετική κατεύθυνση» τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της κυρίας Παπακώστα γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, ο κύριος Σκουρλέτης σημείωσε πως, με βάση το υπερπλεόνασμα που έχει επιτευχθεί, «υπάρχουν και δυνατότητες για μείωση στον ΦΠΑ και συγκεκριμένα για μη εφαρμογή των μέτρων για συντάξεις και αφορολόγητο».