Μία ασθενής του Νοσοκομείου της Νίκαιας εντόπισε σκουλήκι μέσα στο φαγητό της που της σερβιρίστηκε στο θάλαμο που νοσηλευόταν στην Καρδιολογική Κλινική. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2020, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Ads

Ειδικότερα νοσηλευόμενη στην Καρδιολογική Κλινική και στο θάλαμο 205 την ώρα που έτρωγε το μεσημεριανό του βρήκε σκουλήκι μέσα στο μπιφτέκι της. Η προϊσταμένη του τμήματος ενημέρωσε σχετικά τη Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, αλλά, σύμφωνα με το Έθνος, φαίνεται ότι το ζήτημα επιχειρήθηκε να μη δημοσιοποιηθεί.

image

Η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα με βάση τους εργαζόμενους είναι τραγική, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το βραδινό φαγητό των ασθενών μοιράζεται στις 17:30 το απόγευμα λόγω έλλειψης τραπεζοκόμων. Αποτέλεσμα βέβαια είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να αναγκάζονται να αγοράζουν από τα κοντινά εστιατόρια φαγητό για να εξυπηρετηθούν.

Ads

Προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία

Τα προβλήματα με το φαγητό των ασθενών πάντως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, πολλαπλασιάζονται στα δημόσια Νοσοκομεία. Τα τρόφιμα που δίνονται στους ασθενείς είναι συνήθως κακής ποιότητας, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού σερβίρονται σε άσχετες ώρες. Γεγονός βέβαια που δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας των πασχόντων.

Σημειώνεται παράλληλα ότι έχει υπάρξει τεράστια καθυστέρηση στον διορισμό των νέων Διοικητών των νοσοκομείων, αφού μετά τις αποκαλύψεις για πελατειακούς και κομματικούς διορισμούς, αρκετοί διοικητές παραιτήθηκαν και έπρεπε να αντικατασταθούν. 

Οι νέοι διοικητές τώρα έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν καθήκοντα, αφού σταδιακά δημοσιεύονται τα ΦΕΚ των διορισμών τους. Η καθυστέρηση της τοποθέτησης των διοικητών έφερε και καθυστερήσεις στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των νοσοκομείων, τόσο στις προμήθειες, όσο και στις προσλήψεις προσωπικού.