Νέα αναστάτωση προκάλεσε η κυβέρνηση στον καλλιτεχνικό χώρο, ο οποίος δέχεται απανωτά χτυπήματα από την αρχή της πανδημίας. Με χαρακτηριστική βιασύνη, αλλά και αδιαφορία για τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους στις συναυλίες και το κοινό, εντελώς απροειδοποίητα, η κυβέρνηση, την Κυριακή και με άμεση ισχύ από την επόμενη μέρα, δηλαδή την Δευτέρα, δημοσίευσε το ΦΕΚ με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία περιελάμβαναν και τις συναυλίες σε ανοιχτό χώρο, για την είσοδο στις οποίες απαιτούνταν πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test ή βεβαίωση νόσησης!

Ads

Επιπλέον, με το ίδιο ΦΕΚ, μειωνόταν και η επιτρεπόμενη χωρητικότητα, αδιαφορώντας για τα εισιτήρια που είχαν ήδη αγοραστεί με το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο προέβλεπε για τους αμιγείς χώρους για έως 2.000 άτομα πληρότητα 100%, ενώ από 2.001 άτομα και πάνω πληρότητα 80%.

Το ΦΕΚ προέβλεπε για χωρητικότητα έως 2.000 άτομα, πτώση της πληρότητας στο 65% και για χωρητικότητα από 2.001 άτομα και άνω, πληρότητα στο 50%.

Τις επόμενες ώρες ακολούθησε ένα εύλογο και αναμενόμενο χάος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ούτε καν το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού είχε ενημερωθεί για τις αλλαγές αυτές. Το αποτέλεσμα ήταν την Δευτέρα να γίνουν τροποποιήσεις στο ΦΕΚ και να επανέλθει το καθεστώς των ανοιχτών συναυλιών σε ό,τι ίσχυε πριν.

Ads