Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας στον μικρό οικισμό Άγιοι Θεόδωροι της Παλαιόχωρας Χανίων, όταν 85χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 55χρονο γιο του, καθώς φέρεται να τον πέρασε για διαρρήκτη. 

Ads

Ο 55χρονος θέλησε να επισκεφθεί τον πατέρα του που μένει μόνος σε σπίτι της περιοχής, ωστόσο, ο ηλικιωμένος θεωρώντας ότι πρόκειται για κλέφτη πυροβόλησε εναντίον του.

Όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για το παιδί του κλείστηκε μέσα στο σπίτι αρνούμενος να παραδοθεί σε αστυνομικούς από το Τμήμα Παλαιόχωρας που έφτασαν στο σημείο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. 

Εκτιμάται ότι πυροβόλησε πάνω από 130 φορές. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τον αφοπλισμό του, τραυμάτισε κι έναν αστυνομικό, ευτυχώς ελαφρά, όταν τον πυροβόλησε στο κεφάλι και τον ώμο. 

Ads

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από άλλες υπηρεσίες ενώ ειδικός διαπραγματευτής προσπαθούσε να πείσει τον ηλικιωμένο να παραδοθεί. Τελικά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας Ειδικών Αποστολών κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Ο ηλικιωμένος άνδρας που βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 85χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά έχει και προβλήματα ακοής. Ο γιος του τον είχε επισκεφθεί στους Αγίους Θεοδώρους Παλαιοχώρας το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ξαναπήγε στο σπίτι, με τη σύζυγό του και έναν φίλο του το απόγευμα του Σαββάτου.

Επειδή ο ηλικιωμένος δεν άνοιξε την πόρτα, ο άνδρας μπήκε από το παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι, όπου συνήθιζε να κάθεται ο πατέρας του. Όταν δεν τον είδε εκεί, είπε στους άλλους δύο ότι πιθανότατα θα έχει βγει από το σπίτι. Όμως, ο ηλικιωμένος είχε πάει για να πάρει το κυνηγετικό όπλο του όπως αποδείχθηκε.

Πλέον, ο 85χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και ένα πολεμικό όπλο που κατείχε παράνομα.