Μία ακόμα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε με αφορμή δήλωση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Βασίλη Πριμικήρη, που ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν από τη ΝΔ.

Ads

Αφορμή για τη νέα κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στάθηκε δήλωση του Βασίλη Πριμικήρη, στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν δύο δρόμοι: Της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και της κωλοτούμπας που ποτέ, όπως είπε, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν και ο δεύτερος δρόμος είναι αυτός της χρεοκοπίας.

Τη δήλωση Πριμικήρη σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος είπε «ποιος λοιπόν νεκρανασταίνει το ζόμπι του Grexit; Ποιος τροφοδοτεί την προπαγάνδα του τρόμου; Ποιος αποκαλύπτει την ύπαρξη του σχεδίου Β’ για τη χώρα που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Τσίπρας;» .

Απαντώντας, ο κ. Πριμικήρης δήλωσε: «Η δήλωση του κ. Σταμάτη επιβεβαιώνει πως ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια.  Οι πολιτικές της κωλοτούμπας και της χρεοκοπίας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά.  Έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και η ΝΔ το μόνο που έχει να παρουσιάσει ως πρόγραμμά της είναι η συνέχιση του μνημονίου. Αιδώς Αργείοι».

Ads