Σκληρή κόντρα μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του Ποταμιού, με φόντο τη διαπλοκή.

Ads

Η κόντρα Σπίρτζη-Ποταμιού ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής όταν, μετά τη δημόσια ομολογία του υπουργού Υποδομών ότι τα δημόσια έργα δεν θα καταχωρούνται μέχρι το 2017 στο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων συμβάσεων, γιατί οι υπάλληλοι του χρειάζονται δύο χρόνια για να εκπαιδευτούν στο σύστημα, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δήλωνε διατεθειμένο να παρέχει δωρεάν ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης του συστήματος.

Ο κ. Σπίρτζης απάντησε στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο εμφανίστηκε διατεθειμένο να παρέχει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης του συστήματος ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων στην ομάδα του υπουργού Υποδομών, λέγοντας πως περιμένει από Δευτέρα στο υπουργείο τους 15 «τζίνιους» δημόσιους υπάλληλους του Ποταμιού.

«Περιμένουμε από Δευτέρα στο υπουργείο τους 15 “τζίνιους” δημόσιους υπάλληλους του κ. Θεοδωράκη, για να καταλάβουν οι ίδιοι και ο πολιτικός αρχηγός τους  την πελώρια άγνοια τους, για το τι είναι και πως προετοιμάζεται η ένταξη των δημοσίων έργων και μελετών στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ads

Την απάντηση του υπουργού ακολούθησε ένα νέο σκληρό σχόλιο του Ποταμιού, που χαρακτήρισε τον κ. Σπίρτζη «παιδί της διαπλοκής» το οποίο έχει μάλιστα, «μεγάλο θράσος».

«Ζητάει από το Ποτάμι “πιστοποιητικά ενεργού δράσης στη διαπλοκή”! Είναι φανερό ότι ο κ. Σπίρτζης έχει μπερδέψει τους φακέλους στα συρτάρια του», ανέφερε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη, υπογραμμίζοντας πως τα «πιστοποιητικά» ενεργού δράσης στη διαπλοκή, «έχουν το όνομά του».

«Από τότε που ως μέλος της διοίκησης και μετά ως πρόεδρος του ΤΕΕ -και πάντα βέβαια ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- έκανε τον “τροχονόμο” στα δημόσια έργα (επί μια 15ετία δηλαδή -στα χρόνια του μεγάλου πάρτι)», σημείωσε.