Την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους φοροφυγάδες χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια της εισαγγελικής αρχής, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σχετικά με τα νέα μέτρα, είπε ότι μπορεί να είναι «σκληρά», αλλά «αναγκαία».

Ads

«Έπρεπε να πω πικρές αλήθειες κι έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη για σκληρά μέτρα που ενέχουν και το στοιχείο της αδικίας, τα οποία όμως είχαν καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαία» επισημαίνει ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος τονίζει ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι «μια σωστή κίνηση».

Σε σχέση με τη φοροδιαφυγή, δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει πράξη μια διάταξη του Εφαρμοστικού Νόμου που να επιτρέπει «στο υπουργείο Οικονομικών, στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές, να έχουν όλα τα στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις και για όλες τις συναλλαγές, έτσι ώστε να είναι εφικτές οι κάθε είδους διασταυρώσεις και να συλλαμβάνεται όλη η φορολογητέα ύλη. Αλλιώς θα μείνουμε με την άδικη κατάσταση που υπάρχει να επιβαρύνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι».

Παραδέχτηκε τέλος ότι υπάρχει υπερφορολόγηση και ανέφερε ότι το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για τη χώρα είναι πολύ κακό.

Ads