Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα – με αφορμή την έκτακτη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το ζήτημα της Ροδόπης – άσκησε ο Ακης Σκέρτσος.

Ads

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έκανε λόγο «για μια νέα πολιτική απρέπεια» του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: «Καρφιά» Σαρμά κατά ΝΔ για τον εκβιασμό κατά της μουσουλμανικής μειονότητας της Ροδόπης

«Επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης και το γεγονός ότι δύο υποψήφιοι του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική “κόκκινη γραμμή” όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα να εκπροσωπούν, δηλαδή, την ελληνική, μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών που δεν υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις περί δήθεν τουρκικής μειονότητας και που δεν πρέπει να είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε και επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές. Επέλεξε να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματος του που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν “πουλήσει” την ψυχή τους στο τουρκικό προξενείο».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκέρτσος καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να παίξει πάλι με τους θεσμούς καταφεύγοντας σε ένα επικοινωνιακό “πυροτέχνημα” με την επίσκεψή του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί ως «εθνική εξαίρεση».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε τρία ερωτήματα: «Προς τους 2 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν παίρνουν θέση για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή την δήθεν “τουρκική” μειονότητα; Προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις; Και προς τον κ. Τσίπρα, διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν τις εκλογές, με υλικό που τεκμηριώνει ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται ευθέως από το τουρκικό προξενείο;», είπε ο κ. Σκέρτσος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η ΕΥΠ διαθέτει στοιχεία και για αξιόποινες πράξεις των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου. Ενώ στο ερώτημα εάν θα επιχειρηθεί να αποτραπεί η συμμετοχή τους στην επόμενη Βουλή, απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη, επαναλαμβάνοντας: «Παραμένουμε ακλόνητοι στη θέση ότι περιμένουμε το αυτονόητο, να πουν το απλό, ότι θέλουν να εκπροσωπήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη» και σημειώνοντας ότι εάν δεν το πράξουν: «Τότε είναι θέμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει αποφάσεις».

Ερωτηθείς εάν η ΕΥΠ διαθέτει αντίστοιχα στοιχεία και για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος έχει μιλήσει δημοσίως για τουρκική μειονότητα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε απλώς ότι «η ενημέρωση της ΕΥΠ αφορά τον κ. Τσίπρα».