Με αιφνιδιαστική παρέμβαση του ΥΠΕΧΩΔΕ τροποποιείται το Σχέδιο Πόλης του Δήμου Ζαχάρως, προκειμένου να νομιμοποιηθεί το κτίριο του δημαρχείου που οικοδομείται σε χώρο πρασίνου.

Ads

Ο Γιώργος Μπούσμπουρας, αρχηγός της αντιπολίτευσης, μιλάει στο tvxs για το ιστορικό της υπόθεσης. Το δημαρχείο αρχικά επιχειρήθηκε να οικοδομηθεί με τα χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας προς ανακούφιση των πυρόπληκτων. Τα σχέδια του δημάρχου ως προς τη χρηματοδότηση πάγωσαν, ύστερα από παρέμβαση πολιτών και οργανώσεων. Το οικοδόμημα ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει – και μάλιστα μέσα σε δασική έκταση.

Οι αιφνιδιαστικές τροποποιήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ αφορούν την αλλαγή χρήσης γης, στην απόφαση του υπουργείου που υπογράφει ο γενικός διευθυντής περιβάλλοντος Ι. Βουρνάς:

1. Από χώρος αστικού πρασίνου μετατρέπεται σε πολεοδομικό κέντρο – κεντρική λειτουργία διοίκησης για τη στέγαση του νέου δημαρχείου, λόγω ανάγκης μετεγκατάστασης όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο (εμβαδόν 1.626 τ.μ).

Ads

2. Από χώρος πολιτιστικών λειτουργιών μετατρέπεται σε χώρο κοινωνικών εξυπηρετήσεων για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας (εμβαδόν 4.697τ.μ.)

3. Από Πολεοδομικό κέντρο μετατρέπεται σε χώρο αστικού πρασίνου (εμβαδόν 1.792 τ.μ.) ως αντιστάθμισμα του χώρου που δεν έχει ακόμα απαλλοτριωθεί και όπου χτίζεται το δημαρχείο.