Με την επαναφορά της θεωρίας περί “κουκουλοφόρων μαρτύρων” επιχειρεί να απαντήσει η ΝΔ στις αποκαλύψεις του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη,  Γιάννη Μαντζουράνη, για ύπαρξη τριών προσώπων, τα οποία βρίσκονται  εν αναμονή να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών με τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ads

Όπως είχε επισημάνει ο Γιάννης Μαντζουράνης, τα τρία αυτά πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το παρασκήνιο, δηλαδή, ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν ως δράστες τις υποκλοπές.

Από τη μεριά της, η Πειραιώς σε δική της ανακοίνωση επεσήμανε μεταξύ άλλων:

“Το «έργο» το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις «αποκαλύψεις» Χίου-Βαξεβάνη «πόνταρε» σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, «κρέμασε στα μανταλάκια» 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!”.

Ads

Υπόλογη η ελληνική κυβέρνηση για τη μη προστασία των whistleblowers

Υπενθυμίζεται πάντως πως η Κομισιόν στο πλαίσιο της τρίτης ετήσιας έκθεσης για το κράτος δικαίου στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, που είχε δημοσιευθεί  τον περασμένο Ιούλιο, είχα ασκήσει έντονη κριτική κατά της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι στερείται ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των πληροφοριοδοτών και δεν έχει ακόμη μεταφέρει την Οδηγία για την προστασία των πληροφοριοδοτών.

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να λάβει περαιτέρω μέτρα κατά 15 κρατών-μελών (ανάμεσά τους και η χώρα μας) για την άρνηση ή αδυναμία συμμόρφωσης ώστε να υιοθετήσουν στο ακέραιο την Οδηγία της για τη προστασία των whistleblowers, δηλαδή των μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος.