Με τον διαρκή φόβο νέων αποκαλύψεων αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών φαίνεται πως ζουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Μπορεί οι επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, αλλά και οι δηλώσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να κινούνται σταθερά στη γραμμή των  “ψεμάτων και λάσπης” από παράκεντρα αλλά και του “βούρκου” της αντιπολίτευσης, όμως η νευρικότητα που ενυπάρχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σε αυτή φαίνεται πως συμβάλλει και η φημολογία των τελευταίων ημερών περί παρακολούθησης κορυφαίου υπουργικού στελέχους όχι μόνο μέσω Predator αλλά και από την ίδια την ΕΥΠ.

Δεν πέρασε μάλιστα απαρατήρητη η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -μετά την σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε- να επανέρχεται στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Star.

Ads

«Υπάρχει πολιτικός από τους 33 που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ; Γιατί κρύβεται και δεν απαντά ο Μητσοτάκης; Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Στις πόσες συμπτώσεις καίγεται ο κ. Μητσοτάκης;» ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειναι προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να “βομβαρδίζει” τον πρωθυπουργό με επίκεντρο τις αποκαλύψεις, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί μάταια να μείνει “εκτός κάδρου” του σκανδάλου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές- δεν προτίθεται απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις που κατέθεσε το τελευταίο διάστημα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, προκαλούν έντονο εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με “γαλάζιους” υπουργούς και βουλευτές να αναβάλουν ακόμη και προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους υπό το φόβο νέων αποκαλύψεων.

Είναι δεδομένο πάντως πως εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για αποκάλυψη νέων πτυχών του σκανδάλου, οι εξελίξεις και οι κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση θα λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις. Κι αυτό γιατί πολλά στελέχη της ΝΔ μάλλον θα επιλέξουν να σπάσουν τη “σιγή ασυρμάτου” που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως όλα τα παραπάνω έρχονται στον απόηχο της  απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να καλέσει τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννη Λαβράνο και Ταλ Ντίλιαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία έχει προκαλέσει ένα επιπλέον “πονοκέφαλο” στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κι αυτό αυτό δεν αφορά μόνο αυτή καθαυτή την κλήση τεσσάρων προσώπων, τα οποία είχε επιχειρήσει πεισματικά να κρατήσει “εκτός κάδρου” η κυβέρνηση, αλλά και την πολιτική ήττα της ΝΔ, η οποία επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά πως είναι πλήρως απομονωμένη μετά την ανάδειξη του σκανδάλου.