Φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναμένεται να ρίξουν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα οποία έχουν να κάνουν με τα…τεστ για covid.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», έχουν ήδη κατατεθεί στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση στοιχεία για τα τεστ covid που έκαναν άτομα που εργάζονταν ή/και εκπαιδεύονταν στην εταιρεία της Intellexa, που εμπορεύεται το λογισμικό Predator, μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Ιουλίου 2021.

Με βάση mail και αρχεία που προήλθαν μέσα από την Intellexa, όπως αναφέρει η εφημερίδα, προκύπτει πως μικροβιολογικό εργαστήριο βιοπαθολόγου ιατρού που εδρεύει στο Νέο Ψυχικό ήταν αυτό που διενεργούσε τα τεστ για το προσωπικό που βρισκόταν μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Το ενδιαφέρον είναι πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εργαστήριο που βρισκόταν στο Νέο Ψυχικό (δηλαδή αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Intellexa στο Ελληνικό), γειτνιάζει με τα γραφείο του Γιάννη Λαβράνου στο Νέο Ψυχικό.

Ads

Από τα στοιχεία προκύπτει πως το μικροβιολογικό εργαστήριο διενήργησε στις 4/11/2020 τεστ COVID σε 18 άτομα, στις 12/4/4/2021 σε 29 άτομα, στις 11/5/2021 COVID σε 39 άτομα και στις 28/7/2021 διενήργησε τεστ COVID σε 28 άτομα, την ώρα που το προσωπικό που η Intellexa απασχολούσε επίσημα εκείνη την περίοδο ήταν μόλις 9 άτομα.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει τα στοιχεία από το εργαστήριο για να διασταυρωθούν τα ονόματα όλων όσων εργάζονταν και εκπαιδεύονταν στις εγκαταστάσεις της Intellexa, με την προσοχή να μετατοπίζεται μάλιστα σε στελέχη της ΕΥΠ, της αστυνομίας και της Krikel.

Ακόμη, ζητήθηκε από τον κ. Ζήση να διαπιστωθεί και το ποιος πλήρωσε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το μικροβιολογικό εργαστήριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ειδικό ρόλο στη διεκπεραίωση των καθημερινών συναλλαγών της Intellexa είχε στενός συνεργάτης του Γιάννη Λαβράνου , ο οποίος κατά συγκεκριμένες μαρτυρίες είχε συχνή παρουσία στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το «Βήμα», οι καταθέσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα φέρνουν στο επίκεντρο του σκανδάλου εκτός από τους Δημητριάδη, Λαβράνο και Μπίτζιο και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, αλλά και μια πρώην αξιωματικό της αστυνομίας.