Μετά τις αιχμές Καραμανλή για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολλοί έθεσαν το ερώτημα αν θα υπάρξει παρέμβαση και του έτερου πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, επίσης απουσίαζε από τη Βουλή – όπως και ο Κ. Καραμανλής – κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ads

Φαίνεται μάλιστα πως ξεκίνησαν και τα προειδοποιητικά μηνύματα. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας antinews.gr, που κατά καιρούς απηχεί τις απόψεις Σαμαρά.

Γράφει μεταξύ άλλων: «Πάντως, οι πανικόβλητες αντιδράσεις του Μαξίμου (διαρροές με μπηχτές και σκαιότατες επιθέσεις από φιλοκυβερνητικά μέσα), έδειξαν ότι Καραμανλής – Μητσοτάκης δε δύνανται πια να συγκατοικήσουν στον ίδιο χώρο.

Φανταστείτε πόσο θα επιβαρυνθεί το όλο κλίμα, όταν θα παρέμβει κι ο Σαμαράς (σύντομα λένε οι πληροφορίες μας). Και φανταστείτε επίσης, πόσο θα επηρεάσει η ρήξη Καραμανλή-Σαμαρά με Μητσοτάκη το εκλογικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να κατανοήσει ότι πλέον θεωρείται ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία.

Ads

Κι ότι αν συνεχίσει να λειτουργεί εμμονικά, βαυκαλιζόμενος ότι στο τέλος θα πείσει τον λαό ότι δεν ευθύνεται για την ολοκληρωτική κατρακύλα που βιώνει η χώρα επί διακυβέρνησής του, η βλάβη που θα υποστεί η παράταξη θα είναι ανήκεστος.  Συνεπώς, για να αποφευχθεί το μοιραίο, αποτελεί μονόδρομο η αυτονόητη για την περίσταση πράξη. Ήτοι, η παραίτηση.».